View unanswered posts
View active topics
It is currently Sat Jul 21, 2018 11:28 am


Author Message
mileshanley
Post  Post subject: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Tue Feb 23, 2010 10:10 pm

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:03 pm
Posts: 15

Offline
I have been trying to install this program on my Sony Vaio Laptop for a longtime now. The roadblock I've run into is that the Borland file is not in the HKEY_LOCAL_MACHINE Registry. I have installed and de-installed the program with no change. I am not a computer expert but can work my away with direction. Please tell me what I need to do so I can use the program.
Miles


Top
AvoAdmin
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Wed Feb 24, 2010 8:30 am
User avatar
Site Admin

Joined: Sun Jan 24, 2010 1:55 pm
Posts: 107

Offline
mileshanley wrote:
I have been trying to install this program on my Sony Vaio Laptop for a longtime now. The roadblock I've run into is that the Borland file is not in the HKEY_LOCAL_MACHINE Registry. I have installed and de-installed the program with no change. I am not a computer expert but can work my away with direction. Please tell me what I need to do so I can use the program.
Miles


Hi Miles -

So there is no tree "Computer ~ HKEY_LOCAL_MACHINE ~ Software ~ Borland" directory in your Registry?

Even with a FULL install of version 1.16, there is still NO Key?

Is there a "Computer ~ HKEY_CURRENT_USER ~ Software ~ Borland" directory in your Registry?

Can you open your "avobase.ini" file found in your C:\AvoBase directory, copy the contents and paste them here?

Also, can run Start ~ Settings ~ Control Panel ~ and run the BDE Administrator -

Click on the Databases Tab, click on the "AvoBaseDB" database listed there, and tell me what the PATH is?

Also in that SAME program, click on the "Configuration" tab, expand the tree, click on Drivers, Native, Paradox - and tell me what the NET DIR is at the top?


Attachments:
breg.jpg
breg.jpg [ 32.29 KiB | Viewed 10102 times ]
Top
mileshanley
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Wed Feb 24, 2010 8:18 pm

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:03 pm
Posts: 15

Offline
The tree is there but "Borland" is not. There is no avobase.ini. A copy of the tree is attached to this as a paint file.


Attachments:
AVOBASE Tree.jpg
AVOBASE Tree.jpg [ 78.78 KiB | Viewed 10096 times ]
Top
AvoAdmin
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Wed Feb 24, 2010 10:01 pm
User avatar
Site Admin

Joined: Sun Jan 24, 2010 1:55 pm
Posts: 107

Offline
Ok, there is an avobase.ini file, but vista is hiding the ".ini" from you. The file "avobase" that says it is a "configuration file" is actually the INI.

For some reason, the installer did not work correctly, OR, it did but is trying to preserve the existing configuration.

We can look at that in a moment, but open that avobase configuration file, and copy the contents into a message here.

Next, open the Control Panel - run the "BDE Administrator", click on the "Databases" tab, then click on "AvoBaseDB", and tell me what the "PATH" is equal to. The PATH should be C:\AvoBase.

Also in that SAME program, click on the "Configuration" tab, expand the tree, click on Drivers, Native, Paradox - and tell me what the NET DIR is at the top? The NET DIR should be C:\AvoBase.

Let me know what those two values are.

Thanks Miles!


Top
mileshanley
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 4:57 am

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:03 pm
Posts: 15

Offline
This is the ini file:
[AvoBase]
DataBase=AvoBaseDB
Help=C:\AVOBASE\Help
RunPath=C:\AVOBASE
[AvoBaseDB]
DBPath=C:\AVOBASE\DataBase

Ok, I am going to need a little more direction since I am not a computer geek. I know where to find the Control Panel, but you are going to have to walk me through the step of running the "BDE Administrator". Where do I find that once I open the control panel? I assume once I have that I can go to the next step which is the databases tab.
And when you say go the "SAME" program, are you talking about the BDE Administrator or the AVOBASE program?


Top
AvoAdmin
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 8:11 am
User avatar
Site Admin

Joined: Sun Jan 24, 2010 1:55 pm
Posts: 107

Offline
Make sure you are logged into your Vista machine with an administrator account

mileshanley wrote:
This is the ini file:
[AvoBase]
DataBase=AvoBaseDB
Help=C:\AVOBASE\Help
RunPath=C:\AVOBASE
[AvoBaseDB]
DBPath=C:\AVOBASE\DataBase

Ok, I am going to need a little more direction since I am not a computer geek. I know where to find the Control Panel, but you are going to have to walk me through the step of running the "BDE Administrator". Where do I find that once I open the control panel? I assume once I have that I can go to the next step which is the databases tab.
And when you say go the "SAME" program, are you talking about the BDE Administrator or the AVOBASE program?


Ok, your INI file is correct.

Click on your Start button, click settings, click Control Panel. In the Control Panel will be the BDE Administrator. Run that program.

Click on the "Databases" tab, then click on "AvoBaseDB", and tell me what the "PATH" is equal to. The PATH should be C:\AvoBase.

In the same program (BDE Adminstrator), there is another tab on the top - click on the "Configuration" tab, expand the tree, click on Drivers, Native, Paradox - and tell me what the NET DIR is at the top? The NET DIR should be C:\AvoBase.


Top
mileshanley
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 5:12 pm

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:03 pm
Posts: 15

Offline
I don't have a "BDE Administrator" or it is under another name. That may be the problem. I will copy my control panel in this posting.


Attachments:
Control  Panel.jpg
Control Panel.jpg [ 113.24 KiB | Viewed 10076 times ]
Top
AvoAdmin
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 5:17 pm
User avatar
Site Admin

Joined: Sun Jan 24, 2010 1:55 pm
Posts: 107

Offline
Ok Miles, if you don't even have a BDE administrator, then you must have run the un-installer, which deleted everything.

Can you run the avobase_116.exe installer, and then look to see if the BDE Administrator is there?

The only way it would disappear is if the uninstaller was run.


Top
mileshanley
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 9:10 pm

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:03 pm
Posts: 15

Offline
I do not see the executeable file in the program. If you look at my program tree, you will not see avobase_116.exe. Should I reinstall the program?


Top
AvoAdmin
Post  Post subject: Re: Borland Not in HKEY_LOCAL_MACHINE  |  Posted: Thu Feb 25, 2010 10:25 pm
User avatar
Site Admin

Joined: Sun Jan 24, 2010 1:55 pm
Posts: 107

Offline
mileshanley wrote:
I do not see the executeable file in the program. If you look at my program tree, you will not see avobase_116.exe. Should I reinstall the program?


Yes. Re-run the avobase_116.exe installer.

Then, Click on your Start button, click settings, click Control Panel. See if the BDE Administrator is there.


Top
Display posts from previous:  Sort by  
Print view

Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Jump to:   
cron

Delete all board cookies | The team | All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Powered by phpBB © phpBB Group.